Παρασκευή 14.05.2021
More

  Ολλανδία: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα ως τις 20 Απριλίου

  Σε έξαρση τα νέα κρούσματα στη χώρα

  Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε την παράταση έως τις 20 Απριλίου των περιοριστικών μέτρων την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα.

  Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας, ανοδική είναι η πορεία των αριθμών μολύνσεων της Covid-19 και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

  Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 20% τις τελευταίες 10 ημέρες, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 7%. Οι υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για επικείμενο νέο κύμα κρουσμάτων, εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων του ιού.

  Ανησυχητική η πραγματικότητα στην Ολλανδία, λέει ο Ρούτε

  «Ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ξανά και υπάρχουν και πάλι περισσότεροι άνθρωποι στο νοσοκομείο», τόνισε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου. «H πραγματικότητα είναι ανησυχητική επί του παρόντος και γι ‘αυτό δεν μπορούμε να άρουμε τα μέτρα που ισχύουν», συμπλήρωσε.

  Παράλληλα ανακοίνωσε πως η σύσταση προς τους πολίτες της Ολλανδίας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα παραταθεί έως τις 15 Μαΐου, ενώ η χρονική διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μειωθεί κατά μία ώρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ