Δευτέρα 08.08.2022
More

  Ουγγαρία: 20.000 βότσαλα στη μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού

  Η Ουγγαρία, που μετρά 9,8 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει τον μεγαλύτερο δείκτη θανάτων παγκοσμίως

  Η Ουγγαρία, που μετρά 9,8 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει τον μεγαλύτερο δείκτη θανάτων παγκοσμίως, με 33 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες

  Στα 20.000 έφτασαν τα  βότσαλα που τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, στη μνήμη των θυμάτων του κορωνοϊού, την ώρα που η χώρα της κεντρικής Ευρώπης καταγράφει αυτή τη στιγμή ρεκόρ θανάτων.

  «Περισσότεροι από 20.000 από τους συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία και πρόκειται για μια προσωπική, οικογενειακή αλλά επίσης εθνική τραγωδία», έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Facebook το κόμμα της αντιπολίτευσης που ανέλαβε την όλη πρωτοβουλία.

  Η Ουγγαρία, που μετρά 9,8 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει τον μεγαλύτερο δείκτη θανάτων παγκοσμίως, με 33 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες.

  Τα βότσαλα, τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με μια κορδέλα με τα χρώματα της σημαίας της Ουγγαρίας, τοποθετήθηκαν στο Νησί της Μαργαρίτας, στην καρδιά της Βουδαπέστης, με πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος κόμματος UVNP.

  Σε κάθε ένα εξ αυτών αναγραφόταν η ηλικία του νεκρού όπως και ένα νούμερο αναγνώρισής του. Ο αριθμός των πετρών θα αυξάνεται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

  Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί στην Πράγα και στο Λονδίνο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ