Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ»

  Μετά από ρωσική επίθεση

  Μια ρωσική πυραυλική επίθεση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο πάρκο στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στον Εύξεινο Πόντο, γνωστό τοπικά ως «κάστρο Χάρι Πότερ», σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε 32, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

  Το κάστρο του Χάρι Πότερ φέρεται να είναι η κατοικία του εξέχοντος πρώην βουλευτή της Ουκρανίας Serhiy Kivalov, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που λέγεται ότι τραυματίστηκαν από το χτύπημα.

  Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper είπε ότι εκτός από αυτούς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, ένας άνδρας πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που αποδόθηκε στο χτύπημα.

  Ο Κίπερ είπε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού τεσσάρων ετών. Μεταξύ των τραυματιών ήταν ένα ακόμη παιδί και μια έγκυος γυναίκα.

  «Οι γιατροί μας προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό», πρόσθεσε.

  «Εξετάζουμε τον τύπο του πυραύλου. Οι ιατροδικαστές προχώρησαν στην απαραίτητη αξιολόγηση για αυτό τον σκοπό. Όλες οι υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, εργάζονται επί του παρόντος για την εξάλειψη των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης. Ακόμη ένα έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο Ντμίτρο Πλεντετσούκ, εκπρόσωπος Νότιων Δυνάμεων Ουκρανίας.

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ