Παρασκευή 07.05.2021
More

  Πάμπλουτοι Βρετανοί πετούν για Ινδία και Εμιράτα για να εμβολιαστούν ιδιωτικά

  Πάμπλουτοι Βρετανοί πληρώνουν υπηρεσία για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να εμβολιαστούν ιδιωτικά

  Η Knightsbridge Circle είναι μία ιδιωτική λέσχη, όπου κάθε μέλος έχει ετήσια συνδρομή περίπου 28.000 ευρώ. Εν μέσω πανδημίας ο εμπνευστής της λέσχης αποφάσισε να δημιουργήσει «πολυτελείς διακοπές εμβολιασμού».

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, όπως αναμεταδίδει η Mirror, πάμπλουτοι Βρετανοί πληρώνουν υπηρεσία για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να εμβολιαστούν ιδιωτικά. Η λέσχη μεταφέρει τους πελάτες της σε Ινδία και ΗΑΕ, συνήθως με ιδιωτικά τζετ, για «πολυτελείς διακοπές εμβολιασμού», όπου λαμβάνουν τις δόσεις, απολαμβάνοντας, παράλληλο, τον ήλιο και την θάλασσα.

  Στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι προσφέρουν ήδη ιδιωτικά ραντεβού για δόση του εμβολίου της Pfizer και το 20% των μελών της λέσχης έχει επιλέξει ταξιδέψει και να το κάνει. Ο ιδρυτής της λέσχης Stuart McNeil δήλωσε στην Telegraph: «Είναι σαν να είμαστε οι πρωτοπόροι σε αυτό το νέο πρόγραμμα πολυτελών ταξιδιωτικών εμβολιασμών. Πηγαίνετε για μερικές εβδομάδες σε μια βίλα στον ήλιο, κάνετε το εμβόλιο, παίρνετε το πιστοποιητικό σας και είστε έτοιμοι».

  «Προσγειώνονται λαμβάνουν τη μία δόση και περιμένουν τη δεύτερη. Εχουμε ορισμένους που πηγαίνουν όλη την ώρα στην Ινδία και άλλοι μιλούν για να πετάξουν, να κάνουν το εμβόλιο, να πετάξουν στην Μαδαγασκάρη και να επιστρέψουν αργότερα για την άλλη δόση», προσθέτει.

  45.000 ευρώ το κόστος για το ταξίδι ενός μήνα

  Ο κ. McNeil εκτιμά ότι ένα ταξίδι διάρκειας ενός μήνα στο Ντουμπάι, στην πρώτη θέση αεροπορικής με διαμονή σε διαμέρισμα με θέα την παραλία Τζουμέιρα, εμβολιασμό και συνδρομή για δύο άτομα, θα μπορούσε να κοστίσει έως και 45.000 ευρώ και πολλοί είναι πρόθυμοι να τα δώσουν. Το κόστος του εμβολίου περιλαμβάνεται στην ετήσια συνδρομή. Το Knightsbridge Circle δεν έχει εμβολιάσει κανέναν κάτω των 65 ετών και η λέσχη αναφέρει ότι έχει «ηθική ευθύνη» να δώσει προτεραιότητα σε άτομα που «το χρειάζονται πραγματικά».

  Καταλήγοντας, ο ιδιοκτήτης της λέσχης τονίζει ότι οι γονείς και οι παππούδες των μελών επωφελούνται επίσης από την υπηρεσία, ενώ υποστηρίζει και ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν οικογένεια σε χώρες όπως το Πακιστάν, το οποίο δεν διαθέτει εθνική υπηρεσία υγείας. «Αν είστε ένας νεαρός ηλικίας 35 ετών που πηγαίνει στο γυμναστήριο δύο φορές την ημέρα, δεν έχετε καμία πιθανότητα να κάνετε το εμβόλιο μέσω μας. Αυτό είναι σίγουρο», διευκρινίζει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ