Τετάρτη 29.06.2022
More

  Παναμάς: Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο στα 30.000 πόδια (βίντεο)

  Ένα συχνό φαινόμενο που σπάνια καταγράφεται σε βίντεο

  Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που κεραυνός χτυπάει τη «μύτη» αεροπλάνου, καθώς αυτό ετοιμάζεται να προσγειωθεί στον Παναμά κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

  Το  Boeing 737 MAX με 140 επιβάτες απογείωθηκε από το Λος Άντζελες και ξεκίνησε την κάθοδο κατά τη διάρκειας έντονης βροχόπτωσης, όταν ο κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά, στις 15 Μαρτίου.

  Οι δύο πιλότοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους, παρά το στιγμιαίαιο τράνταγμα που ένιωσαν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι ταραγμένοι επιβάτες.

  Ο χώρος στο πιλοτήριο ήταν σκοτεινός, εκτός από τα χειριστήρια, μέχρι που το εκτυφλωτικό φως του κεραυνού άστραψε μπροστά τους τη στιγμή που το αεροπλάνο πετούσε στα 30.000 πόδια.

  «Κάθε φορά είναι τρομακτικό»

  Ο μηχανικός αεροσκαφών Juan, ο οποίος εκείνη την ώρα στεκόταν πίσω από τους δύο πιλότους, κατάφερε να καταγράψει σε βίντεο τον κεραυνό.

  «Έμεινα έκπληκτος, ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι και καλά εκπαιδευμένοι για τέτοιου είδους συμβάντα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κεραυνό να χτυπάει έτσι, αλλά κάθε φορά είνται τρομακτικό. Είναι συνηθισμένο να χτυπούν κεραυνοί αεροπλάνα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό κάτι τέτοιο να καταγράφεται σε βίντεο. Εκείνη την ώρα κατέγραφα την πτήση κατά τη διάρκεια της καταιγίδας» ανέφερε ο μηχανικός αεροσκαφών.

  Το αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο, χωρίς, μάλιστα, να προκληθούν ζημιές στην άτρακτο.

  Οι κεραυνοί συνήθως χτυπούν τις αιχμηρές άκρες, όπως σταθερά τη «μύτη» του αεροπλάνου ή τις κεραίες. Η ηλεκτρική ενέργεια ρέει μέσω της καλωδίωσης και βγαίνει από την ουρά του αεροπλάνου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ