Κυριακή 26.06.2022
More

  Πανικός σε σχολείο στη Γερμανία: Άγνωστος έριχνε με βαλλίστρα -Τραυματίστηκε μια γυναίκα

  Μαθητές στο Bremerhaven της Γερμανίας κρύφτηκαν στις τάξεις τους για να προστατευθούν από την επίθεση ενός άνδρα

  Μαθητές στο Bremerhaven της Γερμανίας κρύφτηκαν στις τάξεις τους για να προστατευθούν από την επίθεση ενός άνδρα που φέρεται να ήταν οπλισμένος με βαλλίστρα.

  Συγκεκριμένα, οι μαθητές γυμνασίου στο Bremerhaven της βόρειας Γερμανίας, χρησιμοποίησαν καρέκλες και θρανία για να φράξουν στις τάξεις τους προκειμένου να προστατευθούν από τους πυροβολισμούς που είχαν στόχο το κτίριο.

  Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε μια ενήλικη γυναίκα, υπάλληλος του σχολείου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρά τραύματα.

  Η αστυνομία της περιοχής ανακοίνωσε ότι ένας ένοπλος άνδρας χρησιμοποίησε ένα απροσδιόριστο μέχρι εκείνη τη στιγμή όπλο για να τραυματίσει τη γυναίκα στο Lloyd Gymnasium το πρωί της Πέμπτης.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Nordwest-Zeitung, ο άνδρας χρησιμοποίησε βαλλίστρα για να πραγματοποιήσει την επίθεση, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας κρατούσε και ένα κανονικό όπλο.

  «Ο ένοπλος συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να επιβεβαιώνει τις φήμες για δεύτερο δράστη αλλά ούτε και να δίνει πληροφορίες για πιθανά κίνητρα.

  Λίγο αργότερα, η αστυνομία του Bremerhaven ανακοίνωσε στο Twitter ότι, σύμφωνα με τα τρέχοντα ευρήματα, ήταν μόνο ένας ο δράστης, διαψεύδοντας τις εικασίες που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφεραν ότι υπήρχαν δύο ή και τέσσερις δράστες.

  Γερμανία: Λιγότεροι από 200 μαθητές βρίσκονταν στο σχολείο την ώρα της επίθεσης

  Η τραυματίας μεταφέρθηκε στη κλινική Reinkenheide, ενώ οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους παρέμειναν στις τάξεις τους όση ώρα η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνες, ενώ τους επετράπη να φύγουν από το χώρο του σχολείου στις 12.20 μ.μ.

  Η διαδικτυακή εφημερίδα Nord24 ανέφερε ότι μια μαθήτρια που άκουσε πυροβολισμούς κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου, στο κτίριο βρίσκονταν λίγο περισσότεροι από 200 μαθητές για τις επαναληπτικές εξετάσεις Abitur.

  Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον 21χρονο φερόμενο ως δράστη να κάθεται σε ένα πεζοδρόμιο και να περιμένει την αστυνομία μέχρι να έρθει να τον συλλάβει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ