Πέμπτη 26.05.2022
More

  Πάνω από 300 εκατ. εμβολιασμοί στην ΕΕ- «Παρακολουθούμε στενά τις μεταλλάξεις»

  «Έχουμε κάθε λόγο να έχουμε αισιοδοξία, αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε»

  Οι εμβολιασμοί στην ΕΕ για τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η Ούρσουλα φον ντερς Λάιεν.

  «Κάθε ημέρα φτάνουμε πιο κοντά στον στόχο μας: να παραδώσουμε αρκετές δόσεις ώστε να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων της ΕΕ τον επόμενο μήνα», έγραψε στην ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

  Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, επεσήμανε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τις μεταλλάξεις.

  «Έχουμε κάθε λόγο να έχουμε αισιοδοξία, αλλά δεν πρέπει να θριαμβολογούμε», δήλωσε η κ. Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.

  «Έχουμε εμβολιάσει με την πρώτη δόση πάνω από το 53% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ και ένας στους τρεις έχει λάβει τη δεύτερη δόση. Παρακολουθούμε ωστόσο στενά την κατάσταση με τις μεταλλάξεις», συμπλήρωσε.

  «Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα: εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», συνέχισε η κ. Κυριακίδου, ενώ επεσήμανε ότι θα συζητηθεί με τους υπουργούς τόσο η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας από την πλευρά της ΕΕ, όσο και η ανάγκη να ενδυναμωθούν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ