Παρασκευή 14.06.2024
More

  Παρίσι 2024: Αποκλείστηκε Ρώσος χρυσός Ολυμπιονίκης της πάλης

  Λόγω της υποστήριξής του στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

  Η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης ανακοίνωσε σήμερα (4/4) τον αποκλεισμό του δις «χρυσού» Ολυμπιονίκη της ελευθέρας, Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ, από το ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά, που αρχίζει αύριο (5/4) στο Μπακού.

  Ο Ρώσος παλαιστής επρόκειτο να συμμετάσχει ως ουδέτερος και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως η ομοσπονδία έκρινε ότι δεν πληροί τα κριτήρια ουδετερότητας που έχει θέσει η ΔΟΕ, καθώς έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

  Ο Σαντουλάεφ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο των 86κ. το 2016 στο Ρίο και των 97κ. το 2021 στο Τόκιο, είχε αρχικά γίνει δεκτός ως ουδέτερος, όμως η περίπτωσή του επανεξετάστηκε υπό το πρίσμα νέων στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας.

  Μεταξύ άλλων, αποδείχθηκε ότι ο αθλητής παραμένει μέλος της Ντιναμό Μόσχας, συλλόγου που συνδέεται με το ρωσικό κράτος, κάτι που αντιβαίνει τους όρους που έχει θέσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να γίνουν δεκτοί αθλητές από τη Ρωσία -αλλά και τη Λευκορωσία- ως ουδέτεροι.

  Ο παλαιστής που είναι γνωστός ως «τανκ του Νταγκεστάν» φωτογραφήθηκε με Ρώσους στρατιώτες και είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις υπέρ του πολέμου.

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε πριν από λίγες ώρες: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταστρέψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ