Παρασκευή 01.03.2024
More

  Παρίσι: Μαχαίρωσαν φοιτήτρια μέσα σε πανεπιστήμιο

  Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η φοιτήτρια που δέχτηκε μαχαιριές στο πανεπιστήμιο Paris Cité, μπροστά σε κόσμο.

  Ένας ύποπτος συνελήφθη.

  Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Paris Cité, μετά από μαχαίρωμα φοιτήτριας σε κτίριο της πανεπιστημιούπολης Saint-Germain-des-Prés που βρίσκεται στη rue des Saints-Pères, στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1). Σύμφωνα με τη Le Figaro, η νεαρή γυναίκα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

  Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για “απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως” και έχει ανατεθεί στο 3ο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας (DPJ) του Παρισιού. Ένας ύποπτος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ο οποίος ενδέχεται να είναι κι αυτός φοιτητής του ίδιου πανεπιστημίου με το θύμα. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Le Figaro οι πρώτες πληροφορίες “δείχνουν” “ιδιωτικές διαφορές” μεταξύ δράστη και θύματος.

  Ο 7ος όροφος του κτιρίου έχει αποκλειστεί στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, το οποίο συνέχισε τα μαθήματα το απόγευμα της Τετάρτης. Στον χώρο βρίσκεται μονάδα ιατρική και ψυχολογικής υποστήριξης για να βοηθήσει φοιτητές και εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο.

  “Οι σκέψεις μου είναι με το θύμα, χαιρετίζω τα αντανακλαστικά της αστυνομίας που οδήγησαν στη γρήγορη σύλληψη του υπόπτου”, αναφέρει σχετικά ο Jean-Pierre Lecoq, δήμαρχος του 6ου διαμερίσματος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ