Σάββατο 04.12.2021
More

  Περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι έχουν κάνει το Sputnik-V

  Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει ο εμβολιασμός των Ρώσων πολιτών σε όλη τη χώρα.

  Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει ο εμβολιασμός των Ρώσων πολιτών σε όλη τη χώρα. Περίπου 6,4 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V θα διατεθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

  Περισσότεροι από 150.000 Ρώσοι πολίτες έχουν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V μέχρι σήμερα, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

  Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος ανέφερε ότι ο αριθμός των εμβολιασθέντων με το εν λόγω εμβόλιο είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα που έχουν κάνει χρήση ανάλογων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

  Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε η γραμματεία της αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, ο εμβολιασμός των Ρώσων πολιτών σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας θα αρχίσει.

  Η Τατιάνα Γκόλικοβα πρόσθεσε πως περίπου 6,4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα διατεθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου..

  Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου ενέκρινε πρώτη στον κόσμο το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik-V. Οι κλινικές δοκιμές της πρώτης και δεύτερης φάσης πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Ιουνίου -Ιουλίου, ενώ οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάση άρχισαν στις 7 Σεπτεμβρίου και οι πρώτοι εμβολιασμοί εθελοντών έγιναν στις 9 Σεπτεμβρίου. Στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, στους 10.000 εκ των οποίων χορηγήθηκε πλασίμπο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ