Τετάρτη 24.04.2024
More

  Πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι σφοδρός επικριτής του Πούτιν

  Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος που έγινε γνωστός πριν από 10 και πλέον χρόνια σατιρίζοντας την ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και διατυπώνοντας κατηγορίες για εκτεταμένη διαφθορά, βρισκόταν σε φυλακή περίπου 60 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

  Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί να παραμείνει στη φυλακή έως την ηλικία των 74 ετών για κατηγορίες που όπως έλεγε είναι κατασκευασμένες και είχαν στόχο να τον κρατήσουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα.

  «Στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, ο κατάδικος Ναβάλνι ένιωσε αδιαθεσία μετά από μια βόλτα, σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι ιατροί από το ίδρυμα έφτασαν αμέσως και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η ανακοίνωση.

  Ο Ναβάλνι είχε κερδίσει τον θαυμασμό της διαιρεμένης ρωσικής αντιπολίτευσης για την απόφασή του να επιστρέψει οικειοθελώς στην Ρωσία το 2021 από τη Γερμανία όπου είχε νοσηλευθεί μετά από μια προσπάθεια να τον δηλητηριάσουν, όπως έδειξαν οι εξετάσεις σε εργαστήρια της Δύσης, με νευροτοξικό παράγοντα, στη Σιβηρία.

  Μόλις επέστρεψε φυλακίσθηκε. Η Ρωσία είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς του Ναβάλνι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας τον δηλητηρίασαν με «Νοβιτσόκ».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ