Τρίτη 07.02.2023
More

  Πέθανε ο ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ

  Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των περισσότερων αριστουργηματικών ταινιών του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

  Ανάμεσά στις ταινίες που πρωταγωνίστησε ήταν και η «Έβδομη Σφραγίδα» (1957). Σε μία από τις πλέον εμβληματικές σκηνές της ταινίας ο Σουηδός ηθοποιός εμφανίζεται να παίζει σκάκι με τον θάνατο. Ο Μαξ Φον Σίντοφ εμφανίστηκε ακόμα στο «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965), στον «Εξορκιστή»  αλλά και στο «Η Χάνα και οι αδερφές της» του Γούντι Άλεν το 1986. Πιο πρόσφατα είχε εμφανιστεί στο  «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» (2011) και στο Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει (2015). Τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του Κατρίν.

  Ο Σουηδός ηθοποιός είχε γεννηθεί στην Λουντ, στη νότια Σουηδία, και σπούδασε στην εθνική δραματική σχολή της χώρας πριν γνωριστεί με τον Μπέργκμαν το 1955. Μπέργκμαν και Μαξ Φον Σίντοφ συνεργάστηκαν στην αρχή σε θεατρικές παραγωγές αλλά σύντομα προχώρησαν στη δημιουργία ταινιών που αποτέλεσαν ορόσημα στην ιστορία του κινηματογράφου.

  «Ο Μπέργκμαν σήμαινε τόσα πολλά για την επαγγελματική μου ζωή», είχε δηλώσει στο LIFO.gr. «Δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον κινηματογράφο, αλλά και το θέατρο. Δεν λέω πως δεν είχα την τύχη να δουλέψω με πολλούς σπουδαίους κινηματογραφιστές, και στα δυο πεδία. Αλλά κανείς τους δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Ίνγκμαρ! Υπήρχε αυτή η απόλαυση του να δουλεύουμε μαζί, σε μια παραγωγή, από την αρχή μέχρι το τέλος, μια συνεργασία που με γέμιζε ολοκληρωτικά. Είναι μονάχα ένας από τους λόγους που μου λείπει τόσο πολύ».

  Sourcelifo.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ