Τρίτη 23.04.2024
More

  Pfizer και BioNtech δοκιμάζουν εμβόλιο για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον

  Eμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις αρχικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού μέχρι και την ΒΑ.2 της Όμικρον, ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech

  Την έναρξη μεσαίου επιπέδου δοκιμών, για εμβόλιο που θα καλύπτει όλες τις αρχικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού μέχρι και την ΒΑ.2 της Όμικρον, ανακοίνωσαν Pfizer και BioNTech.

  Το εμβόλιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο μελέτης, όπου στόχος είναι η συλλογή όλο και περισσότερων δεδομένων.

  Εκτιμάται ότι οι υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 από κοινού αποτελούν σχεδόν το 95% των υποπαραλλαγών που κυκλοφορούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου.

  Εμβόλια που θα «πιάνουν» ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον

  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ζήτησε τον περασμένο μήνα από τις εταιρείες να παρασκευάσουν εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες είναι αυτήν την στιγμή οι κυρίαρχες, για πιθανή ενισχυτική δόση το φθινόπωρο.

  Φυσικά, αναμένεται εμβόλιο που θα μπορεί να πιάνει και αρκετές μελλοντικές μεταλλάξεις, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα είναι αρκετά σαφής ως προς τα οφέλη ακόμη και με τα υπάρχοντα εμβόλια, ειδικά για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως συμπολίτες μας άνω των 60 ή με υποκείμενα νοσήματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ