Πέμπτη 25.02.2021
More

  Πολιτικός ονόματι Αδόλφος Χίτλερ εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος

  Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναμίμπια όμως διευκρινίζει πως δεν έχει τάσεις να κατακτήσει τον κόσμο 

  Ένας πολιτικός που πήρε το όνομά του από τον Αδόλφο Χίτλερ κέρδισε μια θέση στις εκλογές στη Ναμίμπια. Ο ίδιος όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία.

  Ο Adolf Hitler Uunona εξελέγη με ποσοστό 84,88% των ψήφων στην πρώην γερμανική αποικία, όπου αρκετοί δρόμοι, μέρη και άνθρωποι εξακολουθούν να φέρουν γερμανικά ονόματα.

  Αφού κέρδισε την έδρα στο κυβερνών κόμμα SWAPO, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία της χώρας από την ανεξαρτησία του από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής το 1990, ο νέος Χίτλερ διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία. Ούτε εμφανισιακά δε, με τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ.

  «Ο πατέρας μου με ονόμασε από αυτόν τον άντρα. Πιθανότατα δεν κατάλαβε τι σημαίνει Αδόλφος Χίτλερ », είπε ο «άλλος» Αδόλφος.

  «Ως παιδί το έβλεπα σαν ένα κανονικό όνομα. Μόνο ως έφηβος κατάλαβα ότι αυτός ο άντρας ήθελε να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε.

  Ο πολιτικός είπε δε, ότι θα ήταν «πολύ αργά» για να αλλάξει επίσημα το όνομά του πια.

  «Το γεγονός ότι έχω αυτό το όνομα δεν σημαίνει ότι θέλω να κατακτήσω την Οσάνα», είπε, αναφερόμενος στην περιοχή όπου κέρδισε τις εκλογές. «Δεν σημαίνει ότι αγωνίζομαι για παγκόσμια κυριαρχία».

  Ο Uunona κέρδισε 1.196 ψήφους στις πρόσφατες εκλογές σε σύγκριση με 213 του αντιπάλου του, κερδίζοντας μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο.

  Το κόμμα SWAPO του κέρδισε το 57% των ψήφων σε ολόκληρη τη χώρα από το 83% που έλαβε στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2015.

  Κάποτε γνωστή ως Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική, η Ναμίμπια ήταν γερμανική αποικία από το 1884 έως ότου η αυτοκρατορία άλλαξε μετά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Η γενοκτονία του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έχει επισκιάσει από καιρό τις γερμανικές φρικαλεότητες στη Ναμίμπια, αλλά η πίεση για αποζημιώσεις αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

  Οι Γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν περίπου 65.000 Χερέρο και 10.000 ιθαγενείς άλλων φυλών σε μια γενοκτονία για την καταστολή μιας τοπικής εξέγερσης μεταξύ του 1904 και του 1908.

  Πέρυσι, Γερμανός υπουργός κυβέρνησης χαρακτήρισε τη σφαγή ως γενοκτονία κατά την επίσκεψη στην αφρικανική χώρα.

  Στη Ναμίμπια ζει ακόμα μία μικρή γερμανόφωνη κοινότητα και περίπου 120.000 Γερμανοί την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

  Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε ότι έχει «ειδική ευθύνη» απέναντι στη Ναμίμπια» λόγω του« κοινού αποικιακού παρελθόντος» των δύο χωρών.

   

  Με πληροφορίες του de24.news

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ