Σάββατο 03.06.2023
More

  Πολλές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

  Υπάρχουν αναφορές για νυχτερινές επιθέσεις και στο Ντνίπρο και τη Ζαπορίζια

  Ρωσική επίθεση δέχεται η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου τη Δευτέρα το πρωί, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Από τις επιθέσεις υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, όπως επιβεβαίωσε και ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  Συνεργείο του BBC που βρισκόταν στην οροφή ξενοδοχείου είδε ένα από τα πυραυλικά χτυπήματα. Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής είχαν ηχήσει περίπου 90 λεπτά νωρίτερα. Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μαύρο καπνό να βγαίνει από κτίρια.

  Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο χτυπιέται εδώ και πολλούς μήνες και οι εκρήξεις φαίνεται να είναι πολύ πιο κεντρικές από τα προηγούμενα ρωσικά πλήγματα.

  Μήνυμα Ζελένσκι στο Τelegram

  Μήνυμα στο Telegram έστειλε στους ουκρανούς πολίτες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσιεύοντας κι ένα βίντεο που φαίνεται η ρωσική επίθεση.

  «Ο αεροπορικός συναγερμός δεν υποχωρεί σε όλη την Ουκρανία. Υπάρχουν χτυπήματα από πυραύλους. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σας ζητώ να μην εγκαταλείψετε τα καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τις οικογένειές σας. Ας κρατηθούμε ενωμένοι και ας είμαστε δυνατοί».

  Την είδηση του προέδρου είχε επιβεβαιώσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne, αναφέροντας «εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το Κίεβο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ