Κυριακή 22.05.2022
More

  ΠΟΥ: Είναι υπερβολικά νωρίς για να γνωρίζουμε αν ο κορωνοϊός προήλθε από την Κίνα

  Η ομάδα του Οργανισμού έφτασε στη Γουχάν στις 14 Ιανουαρίου 

  Ακόμη είναι υπερβολικά νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα αναφορικά με το αν ο κορωνοϊός προήλθε από την Κίνα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  Η ομάδα του Οργανισμού έφτασε στη Γουχάν στις 14 Ιανουαρίου, προκειμένου να κάνει έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού. «Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Είναι σαφώς υπερβολικά νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ιός αυτός, αν ήταν στην Κίνα ή εκτός Κίνας», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν, διευθυντής για θέματα έκτακτης ανάγκης στον ΠΟΥ.

  «Υπάρχουν διαφορετικές (…) επιστημονικές παρατηρήσεις σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Είναι ένα μεγάλο αίνιγμα και δεν μπορούμε να έχουμε μια συνολική εικόνα κοιτάζοντας ένα από τα 10.000 κομμάτια ενός παζλ», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος του Οργανισμού.

  Μετά την άφιξή τους στη Γουχάν, τα μέλη της αποστολής του ΠΟΥ μπήκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, σε ξενοδοχείο. Ήδη εργάζονται εξ αποστάσεως και μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της καραντίνας θα μπορούν να κάνουν επισκέψεις και να συναντήσουν Κινέζους επιστήμονες.

  «Η ομάδα μας βρίσκεται εκεί, η συνεργασία με τους Κινέζους συναδέλφους μας είναι καλή. Εξετάζουμε τα δεδομένα», επεσήμανε ο Μάικλ Ράιαν και πρόσθεσε: «Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, όμως έχουμε την αίσθηση ότι προοδεύουμε λίγο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος».

   

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ