Πέμπτη 11.08.2022
More

  ΠΟΥ: «Μεγάλη πιθανότητα» νέων, πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων

  Προειδοποίηση από τους ειδικούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

  Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε ότι οι νέες παραλλαγές του Covid-19 αναμένεται να εξαπλωθούν σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας το ακόμη πιο δύσκολο να σταματήσει η πανδημία.

  «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει πουθενά (στον κόσμο)», ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης και παγκόσμιας εξάπλωσης νέων και πιθανώς πιο επικίνδυνων παραλλαγών, που προκαλούν ανησυχία και που μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να ελεγχθούν».

  Παράλληλα, ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Μάικ Ράιαν επιβεβαίωσε ότι ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους θα μοιραστεί με τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού, προτάσεις για την δεύτερη φάση της μελέτης με θέμα την προέλευση του κορωνοϊού.

  «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους Κινέζους ομολόγους μας πάνω σ αυτή τη διαδικασία και ο γενικός διευθυντής θα παρουσιάσει μέτρα στα κράτη μέλη», δήλωσε σήμερα ο Ράιαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

  Νωρίτερα, ο Τέντρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι έρευνες για την προέλευση της COVID-19 στην Κίνα καθυστέρησαν εξαιτίας της έλλειψης ανεπεξέργαστων δεδομένων τις πρώτες ημέρες της εξάπλωσής του ιού εκεί.

   

  Με πληροφoρίες του Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ