Κυριακή 04.06.2023
More

  «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αποστολή F-16 στην Ουκρανία

  Ο Ζελένσκι μεταβαίνει στη σύνοδο της G7, ενώ οι ΗΠΑ δίνουν το «πράσινο φως» για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16

  Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να στείλουν δικά τους μαχητικά. Αφήνουν να εννοηθεί, ωστόσο, ότι δεν θα εμποδίσουν τους Ευρωπαίους εάν επιλέξουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.

  Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει πια στείλει το μήνυμα στους Ευρωπαίους συμμάχους της πως δεν πρόκειται να τους εμποδίσει εάν θελήσουν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

  Πολλές ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν F-16, μεταξύ αυτών και η Ολλανδία, η οποία έχει διαμηνύσει ότι θα ήθελε να στείλει κάποια από αυτά τα μαχητικά στην Ουκρανία προς ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.

  Ωστόσο, ακόμη και αν δεν στείλουν δικά τους μαχητικά στο ουκρανικό μέτωπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εγκρίνουν τις όποιες αποστολές άλλων χωρών, καθώς μιλάμε για αεροσκάφη αμερικανικής προέλευσης/κατασκευής που φέρουν πάνω τους «ευαίσθητες» αμερικανικές τεχνολογίες.

  Οι ΗΠΑ δεν έχουν δείξει προς το παρόν καμία προθυμία να στείλουν από τα δικά τους F-16 στο Κίεβο. Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν, μιλώντας στο CNN, ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να εγκρίνει την αποστολή τέτοιου τύπου μαχητικών στην Ουκρανία εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση οι Ευρωπαίοι.

  «Ο Ζελένσκι μεταβαίνει στη σύνοδο της G7, ενώ οι ΗΠΑ δίνουν το «πράσινο φως» για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία», σημειώνουν από την πλευρά τους οι Times του Λονδίνου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ