Δευτέρα 16.05.2022
More

  Πρόστιμο σε Ολλανδή τουρίστρια που χαιρέτισε ναζιστικά στο Άουσβιτς

  Η 29χρονη έκανε τη χειρονομία μπροστά από την πύλη Arbeit Macht Frei

  Μία Ολλανδή τουρίστρια συνελήφθη στην Πολωνία επειδή εμφανίστηκε να χαιρετά ναζιστικά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

  Η 29χρονη έκανε τη χειρονομία μπροστά από την πύλη Arbeit Macht Frei.

  Η γυναίκα – η οποία δεν κατονομάζεται από τις αρχές- κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ναζιστική προπαγάνδα. Οι εισαγγελείς της επέβαλαν πρόστιμο, το οποίο συμφώνησε να πληρώσει.

  Η ίδια ωστόσο, είπε ότι επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο, όπως αναφέρει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

  Η γυναίκα είχε ποζάρει για μια φωτογραφία που τράβηξε ο σύζυγός της.

  Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες τίθενται υπό κράτηση για προώθηση της ναζιστικής προπαγάνδας στην Πολωνία. Είναι μία κατηγορία που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε φυλάκιση έως και δύο ετών.

  Το 2013, δύο Τούρκοι φοιτητές καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή και πρόστιμο για παρόμοιο ναζιστικό χαιρετισμό στο Άουσβιτς.

  Η ναζιστική Γερμανία έχτισε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στη νότια πολωνική πόλη Oswiecim μετά την κατοχή της Πολωνίας στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1939.

  Σε κάτι περισσότερο από τεσσεράμισι χρόνια, η ναζιστική Γερμανία δολοφόνησε συστηματικά τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους στο Άουσβιτς. Σχεδόν ένα εκατομμύριο ήταν Εβραίοι.

  Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έφταναν στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε στον θαλάμων αερίων.

  Έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν συνολικά στο το Ολοκαύτωμα με το Άουσβιτς να είναι το επίκεντρο αυτής της γενοκτονίας.

  Τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τους τελευταίους κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στις αρχές του 1945.

   

  Με πληροφορίες του BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ