Τετάρτη 18.05.2022
More

  Ρωσία: 41 τα κρούσματα με τη μετάλλαξη Omicron

  Σε καραντίνα περίπου 300 άτομα που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες από την παραλλαγή Όμικρον

  Λεπτομέρειες για την εξέλιξη της μετάλλαξης Omicron στη Ρωσία, έδωσε σήμερα η διευθύντρια του εθνικού Παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor, Άννα Πόποβα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα 41 περιπτώσεις μόλυνσης με το νέο στέλεχος, με την κατάσταση όλων των ασθενών να κρίνεται «σταθερή».

  Η Πόποβα ανέφερε πως η πλειοψηφία των μολυσμένων με την Omnicron είχε εμβολιαστεί ή είχε νοσήσει ξανά στο παρελθόν με κορωνοϊό. Παράλληλα, είπε πως οι γιατροί έχουν διαπιστώσει στις τρεις πρώτες μέρες συμπτώματα, όπως ο πυρετός (μέχρι 38,5), η αδυναμία, ο βήχας και ο πονόλαιμος.

  Η παραλλαγή Όμικρον σε αντίθετη με τις προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού μολύνει ποντίκια και αρουραίους, δήλωσε η Ποπόβα.

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει για την ικανότητα της Omicron να μειώνει την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων, με συνέπεια την ταχύτατη εξάπλωσή της.

  Ο Πούτιν πάντως, έχει πει πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στην προστασία από την ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει το νέο στέλεχος.

  Σε καραντίνα περίπου 300 άτομα που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες από την παραλλαγή Όμικρον

  Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι ειδικοί της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) έχουν καταγράψει περίπου 300 άτομα που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού και όλοι τους βρίσκονται σε απομόνωση υπό ιατρική παρακολούθηση, δήλωσε η επικεφαλής της αρχής, Άννα Ποπόβα. Η ίδια είπε ότι τέσσερις εξ αυτών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

  Η ίδια ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι 16 νοσήσαντες από την παραλλαγή Όμικρον έχουν αναρρώσει και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονταν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ