Σάββατο 28.01.2023
More

  Ρωσία: Φωτιά σε αποθήκη πετρελαιοειδών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

  Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην περιοχή Μπριάνσκ στη Ρωσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών

  Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην περιοχή Μπριάνσκ στη Ρωσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών, 150 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.

  “Εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαϊκών προϊόντων φλέγονται στη συνοικία Σουράζσκι”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ. “Συνεργεία πυροσβεστών και διασωστών βρίσκονται στο σημείο”.

  Ο κυβερνήτης δεν είπε τι μπορεί να προκάλεσε την πυρκαγιά, διευκρίνισε όμως πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα.

  Σύμφωνα με τον Μπογκομάζ, η πυρκαγιά πλήττει μια περιοχή 1.800 τετραγωνικών μέτρων και τουλάχιστον 80 άτομα έχουν κινητοποιηθεί για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

  Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε στη συνέχεια, επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης, πως η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια ζώνη 4.000 τετραγωνικών μέτρων.

  Τον Οκτώβριο, εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών κοντά στο Μπέλγκοροντ, επίσης στα σύνορα με την Ουκρανία, είχε βομβαρδιστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις καθώς και ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός στην ίδια περιοχή, με το τελευταίο αυτό πλήγμα να έχει προκαλέσει σημαντικές διακοπές ρεύματος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ