Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ρωσία: Νεκροί και οι 15 επιβαίνοντες από τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού

  Όλοι οι επιβαίνοντες έχουν σκοτωθεί, με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Ιβάνοβο να εκφράζει τα συλλυπητήριά του

  Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 συνετρίβη νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά την απογείωσή του, στο Ιβάνοβο της κεντρικής Ρωσίας.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ένας από τους κινητήρες του αεροπλάνου έπιασε φωτιά, με επιτροπή των ρωσικών δυνάμεων αεροδιαστημικής να έχει κληθεί να εντοπίσει τα αίτια.

  Στο αεροσκάφος επέβαιναν 15 άτομα (τα 8 ήταν μέλη πληρώματος), για την τύχη των οποίων δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο πρακτορείο TASS οι υπηρεσίες έκτακτης ανάκης, όλοι οι επιβαίνοντες έχουν σκοτωθεί, με τον κυβερνήτη της περιφέρειας του Ιβάνοβο να εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

  Στο μεταξύ, νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, παρουσιάζει – σύμφωνα με αναφορές – τον κατεστραμένο από τη φωτιά κινητήρα να αποκολλάται από το αεροσκάφος και να πέφτει στο έδαφος, λίγο πριν τη συντριβή.

  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η συντριβή του Il-76 δεν προκάλεσε ζημιές στο έδαφος, ενώ στο σημείο της συντριβής ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία όμως έσβησε αργότερα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ