Τετάρτη 17.08.2022
More

  Ρωσία: Το 55% των πολιτών δε φοβάται να μολυνθεί από τον κορωνοϊό

  Το 55% των Ρώσων δεν φοβούνται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση

  Το 55% των Ρώσων δεν φοβούνται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Novaya Gazeta.

  Το ποσοστό αυτό δεν έχει αλλάξει από τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ οι μεγαλύτερες επιφυλάξεις όσον αφορά στον εμβολιασμό καταγράφηκαν τον Απρίλιο του 2020 (57%) και τον περασμένο Οκτώβριο (64%).

  Τον Φεβρουάριο το 24% των Ρώσων είχαν δηλώσει ότι μολύνθηκαν από κορωνοϊό, εκ των οποίων το 17% χωρίς επίσημη διάγνωση. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64%) είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ότι δεν είχαν νοσήσει από κορωνοϊό.

  Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, περίπου 11% των Ρώσων έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

  Τον Μάιο δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το Levada-Centr έδειξε ότι η πλειονότητα των Ρώσων, σε ποσοστό 62% δεν ήταν έτοιμοι να εμβολιασθούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητικού κέντρου, το 26% είναι έτοιμο να κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, ενώ τον Φεβρουάριο το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 30%. Το ποσοστό των οπαδών του εμβολιασμού ενδέχεται να μειωθεί, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των εμβολιασθέντων, επισημαίνει το Levada-Centr.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ