Τετάρτη 03.03.2021
More

  Ρωσία: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

  Η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία

  Η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς.

  Παράλληλα, διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά τη διάρκεια της 10ης συνάντησης των υπουργών Υγείας των χωρών της ομάδας BRICS, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

  «Το πρώτο στον κόσμο κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες. Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς», δήλωσε ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για μια σειρά ακόμη εμβολίων στη χώρα, ενώ στην παρούσα φάση διεξάγονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.

  Ο Ρώσος υπουργός Υγείας σχολιάζει το εμβόλιο της Pfizer

  Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειας του» και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο».

  Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer, είπε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του εμβολίου της στη Ρωσία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ