Τρίτη 18.06.2024
More

  Σαρώνει τη Γαλλία η πανδημία με νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

  Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 58.046 νέα κρούσματα COVID-19 για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες, έναντι 40.558 χθες Τετάρτη.

  Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία, που πέθαναν από τη νόσο, αυξήθηκε κατά 363, στους 39.037, έναντι 385 χθες Τετάρτη, με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 431.

  Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.601.367.

  Κίνδυνος το δεύτερο κύμα να είναι σφοδρότερο από το πρώτο, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας

  Το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού που σαρώνει τη Γαλλία θα είναι σφοδρότερο από το πρώτο, με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η χώρα την άνοιξη, εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η διασπορά του με την ταχύτητα με την οποία διασπείρεται τώρα, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

  Ο Ολιβιέ Βεράν είπε ότι η Γαλλία θα δει τον αριθμό των ασθενών με νέο κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας να κορυφώνεται στους 6.000, εάν οι πολίτες συμμορφωθούν με το νέο lockdown που επιβλήθηκε ή σε τουλάχιστον 7.000 εάν ο ιός συνεχίσει να διασπείρεται όπως τώρα, καθώς δεν σέβονται όλοι οι πολίτες τα μέτρα καραντίνας.

  Χθες, η χώρα ανακοίνωσε περισσότερους από 4.000 ασθενείς με Covid-19 στις ΜΕΘ.

  «Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι δύσκολες», τόνισε ο Βεράν. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η Γαλλία καταβάλλει προσπάθειες να εκπαιδεύσει περισσότερους υγειονομικούς. Οι φοιτητές ιατρικών σχολών ενδέχεται να κληθούν για μία ακόμη φορά για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ