Πέμπτη 25.02.2021
More

  Σουηδία: 18.820 νέα κρούσματα σε τρεις ημέρες

  Η Σουηδία κατέγραψε 18.820 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή

  Η Σουηδία κατέγραψε 18.820 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Υγείας.

  Την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης εβδομάδας καταγράφηκαν 17.629 κρούσματα. Η Σουηδία ανακοίνωσε 133 νέους θανάτους σήμερα, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 7.200.

  Μπροστά στην έξαρση νέων κρουσμάτων, η Σουηδία αποφάσισε την επιβολή κάποινων περιοριστικών μέτρων, ενώ ανακοινώθηκε και το κλείσιμο των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  Παραμένουν οι περιορισμοί στη Σουηδία

  Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λέβεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί για δημόσιες συναθροίσεις έως 8 άτομα κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα όριο που θα πρέπει να αφορά και τους ιδιωτικούς εορτασμούς.

  «Φέτος τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να είναι όπως συνήθως», δήλωσε ο Λέβεν σε συνέντευξη Τύπου. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει τη Σουηδία θα μπορούσε να κορυφωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ειδικούς, οι οποίοι τονίζουν ότι οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από το πόσο πιστά θα τηρήσουν οι πολίτες τις συμβουλές περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ