Τρίτη 24.05.2022
More

  Σουηδία: Φυλακισμένοι κράτησαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζήτησαν πίτσες ως λύτρα

  Απαίτησαν 20 πίτσες και ένα ελικόπτερο

  Δύο φυλακισμένοι στη Σουηδία κράτησαν ομήρους επί εννέα ώρες δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ένα από τα αιτήματα για την απελευθέρωσή τους ήταν να τους στείλουν πίτσες.

  Το περιστατικό έγινε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στην πόλη Εσκιλστούνα. Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στις οικογένειές τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του σωφρονιστικού ιδρύματος, Στίνα Λάιλς.

  Οι δύο κρατούμενοι- αμφότεροι έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία- κατάφεραν να μπουν σε έναν χώρο που είναι αποκλειστικά για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Στη συνέχεια έπιασαν ομήρους τους δύο υπαλλήλους που βρήκαν εκεί. «Αμέσως στείλαμε έναν μεσολαβητή και καλέσαμε την αστυνομία», περιέγραψε ένας άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο Τόρκελ Όμνελ.

  Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, οι δύο κρατούμενοι διατύπωσαν δύο αιτήματα: ζήτησαν να τους φέρουν ένα ελικόπτερο για να δραπετεύσουν και 20 πίτσες για τους άλλους φυλακισμένους.

  «Ναι, οι πίτσες παραδόθηκαν», δήλωσε η εκπρόσωπος της φυλακής, σύμφωνα με την οποία έπειτα από αυτό απελευθερώθηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι δύο φυλακισμένοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να ανακριθούν κατηγορούμενοι για «απαγωγή», σύμφωνα με τις αρχές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ