Κυριακή 20.06.2021
More

  Σουηδία: Καλπάζουν τα κρούσματα, γεμίζουν οι ΜΕΘ

  Αύξηση 9% των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα, σημειώνεται στη Σουηδία

  Αύξηση 9% των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα, σημειώνεται στη Σουηδία την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι υγείας. Συγκεκριμένα καταγράφονται 16.427 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή (26/3), ενώ το ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα ανήλθαν στα 14.063.

  Συνολικά, 1.552 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Λίγοι παραπάνω από 300 εισήχθησαν σε ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, μια αύξηση 9% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

  «Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη εδώ και καιρό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Τάχα Αλεξάντερσον, αξιωματούχος του σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, συμπληρώνοντας πως «η αυξημένη διασπορά δείχνει ότι η πίεση θα αυξηθεί περαιτέρω».

  Να υπενθυμίσουμε πως η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να αναβάλει την προγραμματισμένη για τις 11 Απριλίου χαλάρωση ορισμένων από τους περιορισμούς για την ανάσχεση των κρουσμάτων κατά ένα μήνα περίπου καθώς η χώρα πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας. Η Υπηρεσία είχε προτείνει την άρση στις 11 Απριλίου ορισμένων μέτρων, όπως η μείωση σε μόλις οκτώ άτομα του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών στα θεματικά πάρκα, στις συναυλίες και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

  «Η εξάπλωση του ιού επιταχύνεται με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ως εκ τούτου προτείνει να μετατεθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούν να ανοίξουν πάλι συγκεκριμένες δραστηριότητες μέχρι τις 3 Μαΐου με την προϋπόθεση ότι η κατάσταση με τα κρούσματα θα βελτιωθεί».

  Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 28 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό να ανέρχεται σε 13.430.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ