Κυριακή 20.06.2021
More

  Στα πάρκα οι Βρετανοί λόγω… καύσωνα με 20 βαθμούς

  Τζόνσον: Μην ρισκάρετε την προσπάθεια που έχουμε κάνει

  Χιλιάδες Βρετανοί εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία ξεχύθηκαν σε πάρκα και παραλίες αναζητώντας ανάσες δροσιάς – Από σήμερα  οι πολίτες στην Αγγλία μπορούν  να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους περισσότερα από έξι άτομα ή δύο οικογένειες

  Να τηρήσουν τα μέτρα και τις αποστάσεις κάλεσε για ακόμα μία φορά τους πολίτες ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.  Και αυτό διότι από σήμερα οι πολίτες  μπορούν  να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους -περισσότερα από έξι άτομα ή δύο οικογένειες-, ενώ οι εξωτερικοί χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι τα γήπεδα τένις και μπάσκετ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εφαρμογή των περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης.

  Έτσι λοιπόν χιλιάδες πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον μίνι «καύσωνα» -20 βαθμοί κελσίου σήμερα και 23 αύριο Τρίτη- έσπευσαν από νωρίς το μεσημέρι σε πάρκα, πισίνες και αθλητικούς χώρους, προσπαθώντας να τηρήσουν τα μέτρα.

  «Παρά τη σημερινή χαλάρωση των μέτρων, όλοι πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, να θυμούνται, τα χέρια, το πρόσωπο και τις αποστάσεις και να προχωρούν στον εμβολιασμό τους, όταν καλούνται», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον.

  Να σημειωθεί πως μετά το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων όπου επιτρέπεται η αθλητική δραστηριότητα στις 12 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, οι ζωολογικοί κήποι, αλλά και οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης. Ακόμη πρόκειται να επιτραπούν οι διακοπές στο εσωτερικό της χώρας σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα. Την ίδια ώρα στους γάμους θα επιτρέπονται 15 καλεσμένοι.

  Όσον αφορά το τρίτο βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα αυτό πρόκειται να γίνει το νωρίτερο στις 17 Μαΐου. Από εκείνη τη μέρα θα επιτρέπεται η συνάντηση έως 30 ατόμων σε ανοιχτούς χώρους και έως έξι σε κλειστούς (ακόμη και σε καταστήματα εστίασης).

  Ακόμη θα ανοίξουν κινηματογράφοι, ξενοδοχεία και στεγασμένοι παιδότοποι. Παράλληλα θα δοθεί το «πράσινο» φως για να επιτραπούν καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις με 1.000 άτομα σε κλειστούς χώρους και 4.000 σε ανοιχτούς χώρους. Επιπλέον σε μεγάλα γήπεδα όπου μπορούν να απλωθούν οι θεατές, θα επιτραπούν έως και 10.000 άτομα. Όσον αφορά το όριο των καλεσμένων στους γάμους και σε άλλες δεξιώσεις θα αυξηθεί στους 30.

  Το τέταρτο και τελευταίο βήμα του οδικού χάρτη θα γίνει το νωρίτερο στις 21 Ιουνίου, όταν και η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να καταργήσει όλους τους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές και να δώσει άδεια λειτουργίας σε όλες τις επιχειρήσεις που θα μένουν κλειστές ως τότε, όπως τα νυχτερινά κλαμπ διασκέδασης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ