Δευτέρα 24.01.2022
More

  Στην Κύπρο ο Πάπας Φραγκίσκος- Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ παρουσία 8.000 προσκεκλημένων

  Ξεκινά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του Ποντίφικα στη Μεγαλόνησο

  Με τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία, ξεκινάει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του Ποντίφικα στη Μεγαλόνησο.

  Στη συνέχεια ο Πάπας θα πραγματοποιήσει επαφές με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στη Λευκωσία, όπου θα προσφωνήσει, ενώ στις 10:00 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία, παρουσία περισσοτέρων από 8.000 πιστών. Στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση.

  Σημειώνεται πως θα πάρει μαζί του, επιστρέφοντας στην Ιταλία, 50 πρόσφυγες που μέχρι τώρα ζούσαν εκεί, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

  Ο Ποντίφικας, η επίσκεψη του οποίου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 3 μ.μ. στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου δεν τον υποδέχθηκαν μόνο το Πεζικό και το Ναυτικό, αλλά και παιδιά που του τραγουδούσαν «Oh Francis, welcome to Cyprus» (μτφρ. «Ω Φραγκίσκε, καλώς ήρθες στην Κύπρο») και του φώναζαν πως τον αγαπούν, όπως κατέγραψε η «Κ» στην αποστολή της στην Κύπρο.

  Ο Πάπας, ο οποίος πέταξε από τη Ρώμη για πρώτη φορά με αεροσκάφος της ITA Airways, κατέφθασε στην Κύπρο με την ομάδα του και 78 δημοσιογράφους, με την «Κ» να είναι ένα από τα μόλις δύο ελληνικά μέσα που εκπροσωπήθηκαν στην πτήση. Πριν φύγει από τη Ρώμη, ο Ποντίφικας συναντήθηκε και προσευχήθηκε με πρόσφυγες, ενώ το μεταναστευτικό αποτέλεσε σημαντικό σημείο και των δύο ομιλιών του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Κύπρο. «Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε και να προάγουμε κάθε συνιστώσα της κοινωνίας, ιδιαίτερα τις μειονότητες», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία πρέσβεων διαφόρων χωρών και Κύπριων αξιωματούχων, μεταξύ άλλων, έπειτα από μια ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ