Σάββατο 04.02.2023
More

  Στο κατώφλι της Γροιλανδίας ο κορωνοϊος

  Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Γροιλανδίας.  

  Το νησί των μόλις 56.000 κατοίκων μπαίνει στον χάρτη της πανδημίας του κορωνοϊού με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται στην πρωτεύουσα, Νουούκ.

  Ο ασθενής έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση όπως ανακοίνωσαν οι επίσημες αρχές στη Γροιλανδία.

  Προληπτικά, ωστόσο από τις 13 Μαρτίου ακολουθώντας την κεντρική διοίκηση της Δανίας, στην οποία και υπάγεται διοικητικά, η Γροιλανδία έκλεισε τα σύνορα σε μη Δανούς πολίτες που δεν έχουν αναγνωρισμένο σκοπό. Το ίδιο ισχύει και για τα Νησιά Φερόε που επίσης ανήκουν στη Δανία.

  Οι κάτοικοι που διέμεναν στη Γροιλανδία θα μπορούν να εισέλθουν στην χώρα, αλλά όχι οι οικογένειές τους ή οι ταξιδιώτες. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι και την 13η Απριλίου με ενδεχόμενο παράτασης.

  Διευκρινίζεται δε, ότι δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους διεθνείς ταξιδιώτες που επιθυμούν να φύγουν από τη Γροιλανδία. Ωστόσο, συνίσταται η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  «Όσο μικρότερη είναι η κοινότητα στη χώρα, τόσο μικρότερες είναι οι κλινικές παροχές και τόσο πιο ευάλωτη είναι η κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κυκλοφορία στη χώρα », ανέφερε ο Bjorn Tegner Bay, επικεφαλής της αστυνομίας στη Γροιλανδία και της Επιδημιολογικής Επιτροπής.

  Sourcelifo.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ