Δευτέρα 08.03.2021
More

  Συγκλονίζει η 47χρονη που είδε τη μητέρα της να πεθαίνει δίπλα της στη ΜΕΘ

  Νοσηλεύονταν και οι δύο με κορωνοϊό

  «Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να βρεθεί σε αυτή τη θέση» προειδοποιεί μια γυναίκα που κόλλησε κορωνοϊό όπως και η μητέρα της και την είδε να πεθαίνει καθώς νοσηλευόταν στο διπλανό της κρεβάτι.

  Η 49χρονη Άναμπελ Σάρμα και η 76χρονη μητέρα της, Μαρία Ρίκο νοσηλεύονταν σε διπλανά κρεβάτια δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό, ο οποίος «κατέστρεψε» την οικογένειά της. Οι δύο γυναίκες απεικονίζονται για τελευταία φορά να κρατάνε η μία το χέρι της άλλης με τις μάσκες οξυγόνου στα πρόσωπά τους. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, η Μαρία είχε πεθάνει.

  «Μην βρεθείτε στην θέση μου»

  Τώρα, θέλοντας να προειδοποιήσει για τους κινδύνους του κορωνοϊού, η Άναμπελ από το Λεϊτσεστερσάιρ, προέτρεψε κι άλλους πως θα μπορούσαν να χάσουν μέλη της οικογένειάς τους εάν δεν τηρούν τους κανόνες.
  Μιλώντας στην The Mirror, είπε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι ο κορωνοϊός θα χτυπήσει την οικογένειά μου – αλλά το έκανε. Η ταχύτητα με την οποία μεταδόθηκε στην οικογένειά μου ήταν τρομακτική. Εάν κάποιος σκέφτεται να παραβιάσει τους κανόνες, θα ήθελα να τον παροτρύνω να μπει για λίγο στην θέση μου και να σκεφτεί πώς θα ήταν να βλέπεις την μητέρα σου να πεθαίνει ή να σου λένε ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις».

  Κόλλησε όλη η οικογένεια κορωνοϊό

  Η 49χρονη Άναμπελ και η οικογένειά της αρρώστησαν όλοι από κορωνοϊό στα τέλη της χρονιάς. Ο 12χρονος γιος της Ισαάκ, ήταν αυτός που κόλλησε πρώτος μετά την επιστροφή στα σχολεία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την The Mirror. Ο σύζυγος της Άναμπελ, Μπαράτ και οι άλλοι γιοι τους, ο 22χρονος Τζέικομπ και ο 10χρονος Νώε, στην συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Η μητέρα της, ήταν η τελευταία που διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

  Τόσο η Άναμπελ όσο και η μητέρα της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Λέστερ στα μέσα Οκτωβρίου και μπήκαν σε μάσκες οξυγόνου. Αλλά αφότου η Μαρία υπέγραψε εντολή μη Ανάνηψης, μεταφέρθηκε στο διπλανό κρεβάτι από την κόρη της.

  Η Μαρία πέθανε την 1η Νοεμβρίου – 24 ώρες αφότου τράβηξαν μία φωτογραφία μαζί με τα αναπνευστικά μηχανήματα και την Άναμπελ με μάσκα οξυγόνου. Η 49χρονη είπε ότι έβγαλε την μάσκα για να αποχαιρετήσει την μητέρα της.

  Παρακολουθούσε την μητέρα της να «σβήνει» από κορωνοϊό

  Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στο Facebook, στην σελίδα «Humans of Covid-19», η Άναμπελ είπε ότι η δοκιμασία ήταν η «πιο σκοτεινή περίοδος της ζωής μου». Όπως έγραψε: «Την στιγμή που η μητέρα μου κι εγώ μπήκαμε στο νοσοκομείο, χρειαζόμασταν και οι δύο οξυγόνο, αλλά ήταν γεμάτη η κλινική. Πήραμε τα κρεβάτια μας επειδή 4 ασθενείς πέθαναν εκείνη την ημέρα, ελευθερώνοντας χώρο».

  Περιέγραψε, μάλιστα, τον τύπο θεραπείας που έλαβε (συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών CPAP) ως «φρικτό και αδυσώπητο». «Έπρεπε να φοράω μια πλαστική κουκούλα 24/7 για τέσσερις εβδομάδες που μετέφερε οξυγόνο στους πνεύμονές μου. Ήταν σαν να βγάζεις το κεφάλι έξω από ένα αυτοκίνητο που τρέχει με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, ήταν θορυβώδες, δεν μπορούσα να δω, να ακούσω ενώ με τάιζαν από ένα μικρό άνοιγμα στο πλάι της κουκούλας» ανέφερε.

  Η Άναμπελ αποκάλυψε επίσης ότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία της μητέρα της λόγω του κορωνοϊού, προσθέτοντας: «Το παρακολούθησα μέσω live streaming. Ήμουν μόνη, όπως και η οικογένειά μου, δεν μπορούσαμε να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλον».

  Σε μια προειδοποίηση προς άλλους για τον κορωνοϊό, είπε: «Αυτό που διαβάζετε για τις πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αλήθεια, δεν είναι σαν την γρίπη και η άνθρωποι πεθαίνουν ή εάν επιζήσουν όπως εγώ, μπορεί και να μην είναι ποτέ ξανά οι ίδιοι».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ