Δευτέρα 22.07.2024
More

  Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

  Σύμφωνα με τις Αρχές θεωρούνται ύποπτοι για σύνδεση με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό

  Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων τα οποία φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, προχώρησαν οι βελγικές Αρχές.

  Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την υπόθεση, η αστυνομία συνέλαβε τα τέσσερα αυτά άτομα, εκ των οποίων τα τρία είναι ανήλικα, καθώς εκτιμά πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στις Βρυξέλλες.

  Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο έρευνας των ομοσπονδιακών εισαγγελέων με στόχο άτομα που θεωρούνται ύποπτα για σύνδεση με ισλαμιστικό εξτρεμισμό, σε Βρυξέλλες, Νίνοβε, Σαρλερουά και Λιέγη.

  Οι τέσσερις ύποπτοι είχαν έρθει σε επαφή μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων και φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει σχέδια για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν βρήκαν όπλα ή εκρηκτικά στην κατοχή τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Soir, οι συνομιλίες τους αποκαλύπτουν ριζοσπαστικοποίηση και εγγύτητα στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, ενώ αφορούσαν επίθεση με στόχο αίθουσα συναυλιών των Βρυξελλών σε συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία ωστόσο δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα.

  Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν το σχέδιο ήταν συγκεκριμένο, ωστόσο καθώς πλησίαζε η ορισθείσα ημερομηνία δεν είχαν γίνει ενέργειες από τη μεριά τους. Οι τρεις ανήλικοι θα τεθούν στη διάθεση της εισαγγελίας ανηλίκων στον τόπο διαμονής τους, ο ενήλικος θα τεθεί στη διάθεση του ανακριτή των Βρυξελλών.

  Με πληροφορίες από ΕΡΤ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ