Παρασκευή 27.01.2023
More

  Συρία: 5 νεκροί και 5 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στα σύνορα με την Τουρκία

  Πέντε νεκροί και 5 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μιας επίθεσης με πυραύλους στην πόλη Αζάζ στα βορειοδυτικά της Συρίας

  Πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, νεκροί και 5 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μιας επίθεσης με πυραύλους στην πόλη Αζάζ στα βορειοδυτικά της Συρίας, σε περιοχή που ελέγχεται από ισλαμιστές αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία.

  Μια νοσηλεύτρια σε τοπικό νοσοκομείο και ένας ακτιβιστής επιβεβαίωσαν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών από την επίθεση στα βορειοδυτικά της Συρίας. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ωστόσο το Reuters δεν έχει εξακριβώσει από πού προήλθαν οι πύραυλοι.

  Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί επιθέσεις τουρκικών drones και μαχητικών F-16 εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας αλλά και του PKK.

  Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα μαχητικά της κατέστρεψαν 89 στόχους στη Συρία και το Ιράκ την Κυριακή και ότι 184 μαχητές σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον των YPG και του PKK την Κυριακή και την Δευτέρα.

  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ