Κυριακή 25.09.2022
More

  Συρία: Νεκροί τέσσερις μαθητές ενώ πήγαιναν σχολείο από βομβαρδισμό

  Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν από ένα βομβαρδισμό δυνάμεων του συριακού καθεστώτος την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο τους

  Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν από ένα βομβαρδισμό δυνάμεων του συριακού καθεστώτος την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο τους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι αυτή η επίθεση με ρουκέτες από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού συνέβη στο Μααράτ αλ Νασάνε, μια περιοχή στο βόρειο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων αγοριών που πήγαιναν με τα πόδια στο σχολείο τους.

  Φωτογραφίες που τράβηξε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο της επίθεσης δείχνουν τρία πτώματα παιδιών μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες σε ένα φορτηγό προτού ταφούν σε ένα νεκροταφείο στην Μααράτ αλ Νασάνε. Το τέταρτο αγόρι υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

  Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα αίτια του βομβαρδισμού αυτής της τοποθεσίας δεν είναι ξεκάθαρα.

  Η Μααράτ αλ Νασάνε ελέγχεται από φατρίες εχθρικές στο καθεστώς της Δαμασκού, όπως η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα.

  Ένα σημείο ελέγχου των τουρκικών δυνάμεων βρίσκεται επίσης στην περιφέρεια της πόλης.

  Στις 12 Φεβρουαρίου, έξι άμαχοι από την ίδια οικογένεια, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και δύο γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους στην πόλη κατά τη διάρκεια επίθεσης του καθεστώτος στο σπίτι τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

  Στην επαρχία Ιντλίμπ ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, τα δύο τρίτα των οποίων είναι εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Συρίας.

  Η τζιχαντιστική οργάνωση HTS και σύμμαχοί της ελέγχουν περίπου τη μισή επαρχία καθώς και τμήματα γειτονικών επαρχιών.

  Στην επαρχία τηρείται μια κατάπαυση του πυρός από τον Μάρτιο του 2020, έπειτα από μια επίθεση του καθεστώτος διάρκειας τριών μηνών που είχε εκτοπίσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

  Παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις, αυτή η εκεχειρία τηρείται σε μεγάλο βαθμό, αλλά από τον Ιούνιο του 2021 οι δυνάμεις της Δαμασκού έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς με στόχο το νότιο τμήμα της επαρχίας.

  Ο πόλεμος στη Συρία έχει σκοτώσει περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους, έχει καταστρέψει υποδομές και έχει προκαλέσει τον μεγαλύτερο εκτοπισμό ανθρώπων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ