Πέμπτη 30.05.2024
More

  Ταϊβάν: Πάνω από 1.000 οι τραυματίες – Ξεπέρασαν τους 300 οι μετασεισμοί

  Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν περισσότερους από 100 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί σε περιοχές εξόρυξης και σε ένα εθνικό πάρκο μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών που έπληξε την Ταϊβάν.

  Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.050 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες, τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί στην Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια.

  Οι προσπάθειες έρευνας γύρω από τη χειρότερα πληγείσα πόλη Χουαλιέν στην ανατολική ακτή παρεμποδίστηκαν από περισσότερους από 300 μετασεισμούς που καταγράφηκαν μετά από τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν (CWA). Περισσότερoi προβλέπονται για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, με μεγέθη μεταξύ 6,5 και 7.

  Επίσης χθες εντοπίστηκαν 24 από τους σχεδόν 50 εργαζόμενους σε ξενοδοχείο οι οποίοι κατευθύνονταν προς το Taroko National Park. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η ομάδα είχε παγιδευτεί σε έναν αυτοκινητόδρομο που περνά πάνω από φαράγγι και ο οποίος συνδέει την πόλη Χουάλιεν με τις δυτικές ακτές της Ταϊβάν. Εικόνες από drone δείχνουν κάποιους από τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο, μαζί με άλλους ανθρώπους, να κουνούν τα χέρια από την άκρη του δρόμου. Ακόμη μία ομάδα 26 εργαζομένων έχει επίσης εντοπιστεί, πρόσθεσε η πυροσβεστική. Στο μεταξύ βίντεο που δημοσιεύθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης της Ταϊβάν δείχνει ελικόπτερο να πραγματοποιεί χθες δύο πτήσεις για να διασώσει έξι εργαζόμενους παγιδευμένους σε λατομείο γύψου στην κομητεία Χουάλιεν, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

  Οι διασώστες έχουν επίσης εντοπίσει δεκάδες άλλους ανθρώπους παγιδευμένους σε δίκτυο τούνελ που έχει κατασκευαστεί σε αυτή την ορεινή περιοχή. Οι αρχές είναι σε επαφή με 101 ανθρώπους εγκλωβισμένους σε αυτά τα τούνελ ή σε απομονωμένες περιοχές, αλλά δεν έχουν επικοινωνία με 46 άλλους, οι οποίοι όμως θεωρείται ότι είναι καλά και ασφαλείς. «Ελπίζω να εκμεταλλευθούμε τον χρόνο που διαθέτουμε σήμερα για να εντοίσουμε όλους τους εγκλωβισμένους ή αγνοούμενους και να τους βοηθήσουμε», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τσεν Τσιεν- ζεν έπειτα από ενημέρωση των δημοσιογράφων.

  Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν είπε ότι έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 υπέστησαν ελαφρά ζημιά σε μια μεγάλη βάση της πόλης από την οποία συχνά ανακατεύονται αεροσκάφη για να αντιληφθούν εισβολές της κινεζικής αεροπορίας, αλλά το αεροσκάφος αναμένεται να επιστρέψει στην υπηρεσία πολύ σύντομα.

   

  Με πληροφορίες Reuters, Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ