Σάββατο 25.05.2024
More

  Θανατοποινίτης κατάφερε να δραπετεύσει μέσα από σωλήνες αποχέτευσης

  Ένας Κινέζος διακινητής ναρκωτικών που καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ινδονησία κατάφερε να κάνει μια πραγματικά τολμηρή απόδραση από τις φυλακές την περασμένη εβδομάδα.

  Ο φυλακισμένος κατάφερε να αποδράσει μέσω του συστήματος αποχέτευσης των φυλακών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τοπική αστυνομία.

  Ο Cai Changpan, γνωστός ως Cai Ji Fan, ήταν έγκλειστος σε φυλακή της Tangerang στα περίχωρα της Τζακάρτα, με την κατηγορία της εμπορίας μεθαμφεταμίνης. Την περασμένη Δευτέρα, δραπέτευσε σκάβοντας μια τρύπα από το κελί του που οδηγούσε σε σωλήνες αποβλήτων και στον δρόμο έξω από τη φυλακή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Τζακάρτα, Γιούρι Γιουνούς.

  Ο Cai σχεδίαζε αυτή τη διαφυγή για πέντε έως έξι μήνες. Έσκαψε την τρύπα χρησιμοποιώντας εργαλεία από την κουζίνα της φυλακής. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Φυλακών της Ινδονησίας, ο Cai είχε υπολογίσει τη διαφυγή του για την αλλαγή της βάρδιας των φρουρών.

  Ο δραπέτης είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2017 για διακίνηση 135 κιλών μεθαμφεταμίνης. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη απόδραση του εν λόγω φυλακισμένου. Το 2017, δραπέτευσε από ένα κέντρο κράτησης της Αστυνομίας στην Τζακάρτα, σπάζοντας μια τρύπα στον τοίχο του μπάνιου. Μετά από αυτήν την πιο πρόσφατη απόδραση, η αστυνομία ανακήρυξε τον Cai σε νούμερο ένα καταζητούμενο.

  Με πληροφορίες από CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ