Πέμπτη 29.02.2024
More

  Την κήρυξαν «νεκρή» και στο γραφείο τελετών είδαν ότι ανέπνεε, έπειτα από 3 ώρες

  Μία 82χρονη γυναίκα κηρύχθηκε νεκρή σε γηροκομείο στη Νέα Υόρκη, αλλά τρεις ώρες αργότερα βρέθηκε να αναπνέει, στο γραφείο τελετών όπου είχε μεταφερθεί.

  Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ, τις τελευταίες εβδομάδες. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα κηρύχθηκε νεκρή στις 11:15 του Σαββάτου, σε οίκο ευγηρίας στο Λονγκ Άιλαντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

  Στις 13:30 μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, στις 14:09, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα ανέπνεε, σύμφωνα με την αστυνομία. Η 82χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της.

  Μόλις πριν από ένα μήνα, έγινε το ίδιο στην Αϊόβα, με συνέπεια να επιβληθεί πρόστιμο 10.000 δολαρίων στον οίκο ευγηρίας που επίσης κήρυξε λανθασμένα νεκρή μία γυναίκα.

  Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου, όταν μια 66χρονη κηρύχθηκε νεκρή σε κέντρο φροντίδας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Το σώμα της τοποθετήθηκε σε σακούλα για σορούς και μεταφέρθηκε σε γραφείο κηδειών.

  Όμως, όταν οι εργαζόμενοι του γραφείου κηδειών άνοιξαν τη σακούλα, βρήκαν τη γυναίκα ζωντανή, να πασχίζει να αναπνεύσει, σύμφωνα με τους New York Times. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και η 66χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή δύο ημέρες αργότερα, στις 5 Ιανουαρίου.

   

   

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ