Σάββατο 27.11.2021
More

  Το εμβόλιο της Moderna επανεξετάζεται για κατεπείγουσα χρήση

  Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

  Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού θα επανεξεταστεί στις 30 Απριλίου από τεχνικούς εμπειρογνώμονες για πιθανή καταχώρηση άδειας έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ, δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Reuters.

  «Θα συζητήσουμε για το εμβόλιο της Moderna την Παρασκευή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Christian Lindmeier απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

  Η απόφαση για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αξιολογείται τώρα στο πλαίσιο συντομευμένης διαδικασίας βάσει της προηγούμενης εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), αναμένεται σε μία με τέσσερις ημέρες μετά την ημερομηνία αυτή, πρόσθεσε.

  Μέχρι στιγμής την έγκριση του ΠΟΥ, η οποία δίνει μια ένδειξη στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος, έχουν λάβει τα εμβόλια της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

  Η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ αξιολογεί σήμερα το εμβόλιο κατά της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm και αναμένεται να εξετάσει το προϊόν της Sinovac στην επόμενη σύνοδό της στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stéphane Bancel, δήλωσε σε εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παρασκευή έως και 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού φέτος και 1,4 δισεκατομμυρίου το ερχόμενο έτος.

  «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συνάψουμε μια συμφωνία με το COVAX”, πρόσθεσε ο Bancel, αναφερόμενος στον μηχανισμό για την εξασφάλιση εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τον οποίο διαχειρίζονται η Συμμαχία για τα Εμβόλια GAVI και ο ΠΟΥ.

   

  Με πληροφορίες του Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ