Τετάρτη 26.01.2022
More

  Το Facebook δοκιμάζει εφαρμογή που θα προβλέπει γεγονότα όπως ο Covid-19

  Νέο App του Facebook φιλοδοξεί να εκδίδει προγνωστικό δελτίο για παγκόσμια γεγονότα, όπως ο κορωνοϊός.

  Forecast, αυτή θα είναι η ονομασία της νέας εφαρμογής του Facebook, πάνω στην οποία γίνονται δοκιμές αυτό το διάστημα, με στόχο τη δημιουργία ενός δελτίου προγνώσεων για παγκόσμια γεγονότα, τύπου Covid-19.

  Όπως έγινε γνωστό χθες, η ομάδα των επιστημονικών συνεργατών του Facebook επιθυμεί να αναπτύξει ένα δίκτυο πληροφόρησης για τόσο σοβαρά γεγονότα, όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση, θα μπορούν να αναζητούν πληροφορίες, να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν αξιόπιστες απαντήσεις.

  Στόχος είναι να προκύπτει ένα προγνωστικό δελτίο για το τι αναμένεται να συμβεί στο μέλλον, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη μίας πανδημίας, όπως αυτής που ζει τώρα ο πλανήτης και προκειμένου ο πληθυσμός να μπορεί να προστατευθεί αποτελεσματικά σε κάθε σημείο του κόσμου.

  Όπως έγινε γνωστό, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για iOS και το ForeCastApp για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο σε εθελοντές χρήστες από ΗΠΑ και Καναδά για προσθήκη πληροφοριών και συζητήσεων γύρω από τον κορωνοϊό.

  Σημειώνεται ότι για τη διασφάλιση της εγκυρότητας των πληροφοριών που σε beta φάση ακόμη καταχωρούνται στην εφαρμογή, το Facebook έχει προσκαλέσει σ’ αυτές τις δοκιμές αποκλειστικά ανθρώπους από τον χώρο της επιστήμης, της έρευνας και εν γένει της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τυχόν fake news.

  Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, για την ώρα η πρώτη δέσμη πληροφοριών αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού και των συνεπειών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο πλανήτης στο μέλλον.

   

   

  Με στοιχεία από το TechCrunch.com

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ