Δευτέρα 15.08.2022
More

  Το Facebook θα απαγορεύσει διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τον εμβολιασμό

  Η εταιρία προανήγγειλε επίσης νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης

  Η εταιρεία Facebook Inc ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να απαγορεύει διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

  Η εταιρεία ανέφερε στην ανάρτησή της σε ένα μπλογκ ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου για την Covid-19).

  Η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός των επόμενων ημερών.

  Το Facebook δεχόταν πιέσεις από βουλευτές και από οργανώσεις για τη δημόσια υγεία που ζητούσαν να αφαιρεθεί το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση.

  Οι κανόνες μέχρι τώρα επέτρεπαν την προβολή διαφημίσεων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό, εφόσον δεν περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς.

  Το καλοκαίρι, ο Τζέισον Χιρς, υψηλόβαθμο στέλεχος της πλατφόρμας, είχε πει στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία πιστεύει πως οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους και ότι η πιο επιθετική λογοκρισία θα μπορούσε να ωθήσει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα εκείνους τους ανθρώπους που είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ