Σάββατο 23.01.2021
More

  Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ισπανίας δεν έχει επιβάτες

  Ποιο είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ισπανίας; Αυτό της Μαδρίτης ή της Βαρκελώνης, θα απαντούσε κάποιος. Υπό κανονικές συνθήκες μία από αυτές τις απαντήσεις θα ήταν η σωστή. 

  Όχι υπό συνθήκες κορωνοϊού ωστόσο καθώς, όπως κάνει γνωστό το CNN, το αεροδρόμιο Teruel της Αραγωνίας πρόσφατα έγινε το αεροδρόμιο της Ισπανίας στο οποίο καταγράφονται οι περισσότερες δραστηριότητες.

  Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το Teruel Airport δεν είναι τυπικό αεροδρόμιο. Το σημείο που βρίσκεται, στα υψίπεδα της ανατολικής Ισπανίας μάλλον δεν προτιμάται για τη δημιουργία ενός πολυσύχναστου αεροδρομίου. Ούτως ή άλλως είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης. Η επαρχία Teruel σπάνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προτιμήσεις των δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται την Ισπανία κάθε χρόνο.

  Ακόμα και για τους ίδιους τους κατοίκους της χώρας, αυτή η αγροτική περιοχή έχει μια αύρα μυστηρίου, η οποία ταιριάζει για ένα μέρος για το οποίο έχουν ακούσει πολλοί, αλλά λίγοι έχουν επισκεφτεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πολιτικό κόμμα που πέρυσι εξέλεξε τον πρώτο του βουλευτή στο εθνικό κοινοβούλιο επέλεξε να ονομαστεί “Teruel Exist”, δηλαδή «Η Teruel Υπάρχει», ενδεικτικό της πρόθεσης να θέσει ξανά την ισπανική περιφέρεια πίσω στον χάρτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ