Παρασκευή 30.09.2022
More

  Τουριστική «έκρηξη» και στην Ισπανία: Υπερδιπλάσιοι τουρίστες τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι

  Το 2022 είναι χρονιά τουρισμού και για την Ισπανία, η οποία υποδέχεται πολλαπλάσιους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι.

  Μπορεί η Ελλάδα κάνει το δικό της τουριστικό «comeback» φέτος το καλοκαίρι αλλά δεν είναι η μόνη. Υπερδιπλάσιοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Ιούνιο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο και δαπάνησαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερα χρήματα κατά τη διαμονή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία.

  Κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα ο τουρισμός στην Ισπανία

  Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 7,5 εκατ. επισκέπτες τον Ιούνιο δαπάνησαν σχεδόν 9 δισεκ. ευρώ καθώς η Ισπανία πλησιάζει στα προ της πανδημίας επίπεδά της στον μεγαλύτερο και πιο σημαντικό τομέα της οικονομίας της.

  Πριν σταματήσουν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας το 2020, η Ισπανία υποδέχθηκε συνολικά 38,2 εκατ. τουρίστες το 2019, με 8,8 εκατ. επισκέπτες τον Ιούνιο.

  30.000.000 ξένοι τουρίστες σε ένα εξάμηνο

  «Σε αυτούς τους έξι μήνες (του 2022) έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 30 εκατ. ξένους τουρίστες, που αντιστοιχεί στο 80% του προ της πανδημίας όγκου, αλλά σε ό,τι αφορά τις δαπάνες είμαστε ήδη στο 90% των προ της πανδημίας επιπέδων», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ρέγες Μαρότο.

  «Εάν συνεχιστεί η τάση, θα είμαστε ξεκάθαρα στα προ της πανδημίας επίπεδα (στα τέλη του έτους)», δήλωσε η ίδια.

  Η ισπανική κυβέρνηση αναμένει ότι οι τουριστικές αφίξεις θα φθάσουν στο 90% των προ της πανδημίας όγκων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καθώς οι Βορειοευρωπαίοι αψηφούν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και κανονίζουν ακόμα περισσότερα ταξίδια από το 2019, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ