Δευτέρα 20.03.2023
More

  Τουρκία: Γιορτάζουν την «Ημέρα τουρκικού καφέ» με tweet στα ελληνικά

  «Παγκόσμια Ημέρα τουρκικού καφέ» για την Τουρκία σήμερα και η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας αποφάσισε να το γιορτάσει με ένα tweet στα… ελληνικά.

  Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας επέλεξε να κάνει ανάρτηση στο twitter, με κείμενο και βίντεο, όλα στα ελληνικά. Στο βίντεο, όπου αναφέρεται η ιστορία του τουρκικού καφέ, ακούγεται ελληνική φωνή ενώ το κείμενο της ανάρτησης λέει: «Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ».

  Ο εκφωνητής του βίντεο λέει σε άπταιστα ελληνικά ότι το 1543, ο Οζντεμίρ Πασάς «έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

  Με αυτό τον τρόπο θέλησαν ίσως να… υπενθυμίσουν στην Ελλάδα πως δεν είναι «ελληνικός καφές» όπως λέγεται στη χώρα μας, αλλά τούρκικoς.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ