Τρίτη 06.06.2023
More

  Τουρκία: Βρέθηκε ζωντανή κατσίκα στα ερείπια 47 μέρες μετά τον σεισμό

  Οι ντόπιοι την εντόπισαν και τη διέσωσαν από τα συντρίμμια ενός τριώροφου κτιρίου

  Μπορεί να έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία ωστόσο βρέθηκε και διασώθηκε μετά από 47 ημέρες μια κατσίκα.

  Στην περιοχή του Καχραμάνμαρας, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, οι ντόπιοι εντόπισαν και διέσωσαν από τα συντρίμμια ενός τριώροφου κτιρίου ακριβώς 47 ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, μια κατσίκα.

  Το ζώο παρά την ταλαιπωρία και την ασιτία φαινόταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

  Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας χθες για τα επακόλουθα των σεισμών είπε πως «Στόχος μας είναι να σηκώσουμε τη ζώνη του σεισμού στα πόδια της κατασκευάζοντας χιλιάδες σπίτια με υποδομές, κοινωνικές και εμπορικές μονάδες και συνολικά 650 χιλιάδες σπίτια σε 1 χρόνο».

  Τόνισε ότι οι τουρκικές αρχές ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης τον τελευταίο 1,5 μήνα μετά τον σεισμό, κανόνισαν τη διανομή της βοήθειας έκτακτης ανάγκης και απομάκρυναν γρήγορα τα συντρίμμια. Επίσης ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι συνέχισαν να δημιουργούν προσωρινά καταφύγια, άρχισαν την κατασκευή μόνιμων κατοικιών και γενικά διεμήνυσε πως οι πληγές θεραπεύονται γρήγορα.

  Επισημαίνοντας ότι δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια τόσο ταχεία ανάκαμψη μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή που έπληξε άμεσα 14 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 επαρχίες της χώρας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι το κράτος έχει διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό στην σεισμική ζώνη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ