Πέμπτη 30.06.2022
More

  Τσαβούσογλου: Kάνουμε ασκήσεις με τους κανόνες του ΝΑΤΟ -Η Ελλάδα δεν επιθυμεί διάλογο

  Νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική του Ερντογάν -ο οποίος «φωτογράφισε» το Καστελλόριζο και… ευχήθηκε η Ελλάδα να μην πληρώσει βαρύ τίμημα-, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που δεν επιδιώκει τον διάλογο. Η Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί διάλογο, λέγοντας “όχι” στις σχετικές πρωτοβουλίες (σ.σ. αναφέρεται στη δήλωση Στόλτενμπεργκ)».

  Ο Τσαβούσογλου στη συνέχεια επισήμανε ότι εάν η Ελλάδα είναι πεπεισμένη για το δίκαιο των θέσεών της και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε «ας κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου. Πολλοί λένε πως έχει δίκαιο. Εχουμε όμως κι εμείς κάτι να πούμε».

  Αμέσως μετά ο Τσαβούσογλου ανέβασε περαιτέρω τους τόνους:

  «Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής. Δεν είχε υπεροχή ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι του διαλόγου και τώρα έχασαν και τη ψυχολογική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία διεξάγει τις ασκήσεις της στην περιοχή σύμφωνα με τους κανόνες που έθεσε το ΝΑΤΟ[…] Υπάρχουν πολλές περιοχές που αμφισβητούνται ανά τον κόσμο, όμως τα προβλήματα αυτά λύνονται. Η Ελλάδα δεν έχει διάθεση προσέγγισης».

  Μεταξύ άλλων, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, υπογραμμίζοντας ότι η «η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, καθώς είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρώπη χωρίς τζαμί».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ