Κυριακή 28.02.2021
More

  Τσαβούσογλου: «Στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, η Τουρκία δεν έχει αλλάξει θέση»

  Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου

  Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να παραμένει προκλητικός σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

  Με αφορμή την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε, σύμφωνα με το Haber Turk, ότι «στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όλες οι κυβερνήσεις διατήρησαν την ίδια αποφασιστικότητα. Επειδή αυτό είναι εθνικό ζήτημα».

  Στη συνέχεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στον Νίκο Δένδια. «Ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας έκανε λάθος, λανθασμένες δηλώσεις. Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένες προκλήσεις από την Ελλάδα συνεχίζονται».

  Το tweet του Σαρλ Μισέλ

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσε ότι στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι ο διάλογος οφείλει να έχει αποτελέσματα ως προς το συμφέρον των δύο πλευρών. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε συνάντηση με τον Ζοζέφ Μπορέλ.

  «Συζήτηση για τη σχέση της ΕΕ με την Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου. Ο διάλογος πρέπει να παράγει απτά αποτελέσματα προς το συμφέρον τόσο της ΕΕ όσο και της Τουρκίας», έγραψε ο Σαρλ Μισέλ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ