Πέμπτη 25.07.2024
More

  Τυνησία: 21 πτώματα μεταναστών περισυνελέγησαν στα ανοικτά του Σφαξ

  Μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από το Σφαξ και επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη βρήκαν τραγικό θάνατο.

  Το Λιμενικό της Τυνησίας ανέσυρε σήμερα 21 πτώματα μεταναστών προερχόμενων από την υποσαχάρια Αφρική και διέσωσε 50 μετανάστες στα ανοικτά του Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, μετά το ναυάγιο του πλεούμενού τους με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη.

  «Είκοσι ένα πτώματα μεταναστών ανασύρθηκαν μετά το ναυάγιο του πλεούμενού τους στις 4 Ιουλίου και 50 μετανάστες διασώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουσέμ Εντίν Τζεμπαμπλί, εκπρόσωπος της τυνησιακής Χωροφυλακής.

  Οι μετανάστες αυτοί, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει από το Σφαξ και κατάγονταν όλοι από την υποσαχάρια Αφρική, επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο Τζεμπαμπλί.

  Συνολικά τέσσερα πλεούμενα, τα οποία είχαν αποπλεύσει από το Σφαξ, έχουν ναυαγήσει από τις 26 Ιουνίου. Εβδομήντα οκτώ μετανάστες έχουν διασωθεί και 49 πτώματα έχουν περισυλλεγεί μετά τις τραγωδίες αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  Εξάλλου στις 3 Ιουλίου ένα πλοίο, που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με 127 επιβάτες, βυθίσθηκε στα ανοικτά του Ζαρζί, στη νότια Τυνησία. Ογδόντα τέσσερις μετανάστες διασώθηκαν και 43 χάθηκαν, ανακοινωσε το Σάββατο η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ