Πέμπτη 25.07.2024
More

  Τυνησία: Νέο ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή

  Στην Τυνησία έγινε σήμερα (14.8.2023) άλλη μια τραγωδία με ναυάγιο σκάφους μεταναστών.

  Τουλάχιστον πέντε Τυνήσιοι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι επτά φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πλοιαρίου.

  Το μικρό σκάφος με τους μετανάστες είχε αναχωρήσει σήμερα το πρωί από τις ακτές της πόλης Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία και ναυάγησε λίγο μετά.

  Το πλοιάριο, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί «35 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Τυνήσιοι», ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ανατράπηκε «λίγο μετά την αναχώρησή του από την ακτή στο Σίντι Μανσούρ», δήλωσε ο δικαστής Φάουζι Μασμούντι, εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Σφαξ, διευκρινίζοντας επίσης ότι «23 άνθρωποι διασώθηκαν».

  «Ένα παιδί και δύο γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς», πρόσθεσε.

  Όπως δήλωσε ο Τυνήσος δικαστής «το ναυάγιο σημειώθηκε μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας μετά την αναχώρηση από το Σίντι Μανσούρ», τοποθεσία που είναι γνωστή ως σημείο αναχώρησης των παράτυπων μεταναστών.

  Η πόλη Σφαξ αποτελεί από την αρχή της χρονιάς το επίκεντρο των προσπαθειών παράνομης διέλευσης της Μεσογείου με σημείο αναχώρησης τις ακτές της Τυνησίας, που βρίσκονται, στο πλησιέστερο σημείο, τουλάχιστον 130 χλμ. από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ