Παρασκευή 19.08.2022
More

  Βανδάλισαν εμβολιαστικά κέντρα στη Γαλλία

  Δύο κέντρα εμβολιασμού στη Γαλλία βανδαλίστηκαν, ενώ διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των αυστηρότερων μέτρων για τον κορωνοϊό

  Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένα κέντρο εμβολιασμού στα νοτιοανατολικά έγινε στόχος βανδάλων που το πλημμύρισαν χρησιμοποιώντας πυροσβεστικές αντλίες. Μία ημέρα αργότερα, μια άλλη κλινική στα νοτιοδυτικά καταστράφηκε εν μέρει από εμπρησμό.

  Το Σάββατο περισσότερα από 100.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, καθώς πολίτες επικρίνουν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για καταπάτηση ελευθεριών με τα νέα περιοριστικά μέτρα. Αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης ήταν η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς υπαλλήλους και το «πάσο υγείας» που απαιτείται για πρόσβαση σε δημόσιες τοποθεσίες.

  Ένα αντιεμβολιαστικό γκράφιτι εντοπίστηκε κοντά στο βανδαλισμένο κέντρο εμβολιασμού στην Lans-en-Vercors, κοντά στην νοτιοανατολική πόλη της Γκρενόμπλ. Ο εμπρησμός του Σαββάτου κατέστρεψε μία κλινική στο χωριό της Urrugne, κοντά στην Μπιαρίτζ, στα νοτιοδυτικά.

  Σε μία διαμαρτυρία του Σαββάτου, η Γαλλίδα πολιτικός Martine Wonner ζήτησε από διαδηλωτές να καταλάβουν τα γραφεία βουλευτών που υποστήριξαν την στρατηγική της κυβέρνησης κατά της νόσου Covid-19. Η προβεβλημένη «σκεπτικίστρια» κατά των εμβολίων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον σχηματισμό της στη Βουλή την Κυριακή, αλλά ισχυρίστηκε πως τα επίμαχα λόγια της παρερμηνεύτηκαν.

  Η Γαλλία έχει γίνει το θέατρο πολλών βίαιων αντιδράσεων κατά των βουλευτών που υποστήριξαν τους νέους κανόνες για τον εμβολιασμό. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών έκαναν αίτηση να εμβολιαστούν μετά το πλάνο που παρουσίασε ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα.

  Η κυβέρνησή τους προσπαθεί να ανακόψει την εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, που έχει συνοδευτεί από αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Κατά την διάρκεια της πανδημίας, περισσότερες από 111.000 χιλιάδες πολιτών πέθαναν από Covid-19 και η οικονομία της χώρας επλήγη σε μεγάλο βαθμό.

  Την περασμένη εβδομάδα, μία ομάδα επιστημόνων προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός κύματος κορωνοϊού. Λιγότερο από το 40% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

   

  Με πληροφορίες από BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ